31 Ekim 2011 Pazartesi

Otoparkta Sok Infaz!


Suudi Arabistan' da buyucu oldugu one surulen Abdul Hamid Bin Hussain Bin Moustafa al-Fakki adli Sudanli gunduz vakti bir otoparkta yuzlerce kisinin gozu onunde idam edildi. Goruntuler dunya basinina boyle yansidi. (Daily Mail)

5 Dolar Icin Hapse Dustuler




Hawai' de  Nicole Leczcyzynski adli hamile kadin supermarkette esiyle alisveris yaparken fenalasti. Kasaya gitmeden raftan bir sandvic alip yiyen kadin kasada sandvicin parasini odemeyi unutunca cikista 5 Dolarlik yiyecegin parasini odemedikleri gerekcesiyle cifti tutukladilar. (Aol News)

DUA-Hergun 1 Kez Okumali!

Sevdiğim kim varsa, kendim de dahil, sevebileceğim herkes de dahil... 
 
Sağlığı iyi olsun. Kalbi ritmini çalsın. Yanakları kiraz pembesi, dudakları bal olsun. Teni sıcak kalsın, enerjisi dışına taşsın. Ciğerlerinden nefes, midesinden gurultu, bacaklarından güç eksik olmasın. 
Kanı bol olsun, damarlarında dönüp dönüp dolaşsın. 
 
Sevdikleriyle bir arada olsun. Kolu kollarına değsin, gözü gözlerinin içine baksın. Lafları birbiriyle başlasın. Nesi varsa, bölüşücek biri olsun; nesi yoksa, bulup getirecek biri olsun. Bu birileri az ama öz olsun. Bazıları dünyada tek olsun. Sevgisinin tamamını harcasın. Harcasın ki, ona büyük bir miras kalsın. 
 
Sevmekten bıkıp usanmayacağı biri olsun. Onun yeri ayrı olsun. Onu soysun, başucuna koysun ama yalan uydurmasın. O herşeyine, her haline tek tanık olsun. Bir hareketiyle güldüren, bir hareketiyle ağlatan olsun. Duyguların hepsi onda olsun. Kalbi buna teslim olsun. Bütün şarkılar onu anlatsın. Aşık olsun, sırılsıklam olsun. Kurumasın. 
 
Yapmaktan bıkıp usanmayacağı bir işi olsun. Başarının gerçek adının bu olduğunu unutmasın. İbadet eder gibi, bu keşfini hergün yeniden kutlar gibi, onu yapıp dursun. Yaptıkça daha iyi yaptığını görsün. Daha iyi yaptıkça bunu başkaları da görsün. O başkalarının bunu gördüğünü, dış gözüyle görsün, iç gözüyle işine baksın. Neşesi bol olsun. 
 
Kendini mutlu etsin, durduk yere neşelenmek nedir bilsin. İçinde birşey durup durup zıplasın. Duydukları, gördükleri onu gıdıklasın, kahkaha attırsın. Gürültü çıkarsın. Saçma şeyler söylesin. Çocuklukta en şımardığı ana, sık sık gidip gelsin. Nereye gidip geldiği bilinmesin. 
 
Değiştirmek istedikleri değişsin. İçte ve dışta, iyi günde ve kötü günde tadilat yapsın. Eskilerini atsın, ruhunu havalandırsın. Kapıda hep kamyonu dursun. Dilediği yere taşınsın. Kendinden taşınmak isterse, içindeki güç, dışındaki sevgi ona yardımcı olsun. Bileği, bütün alışkanlıklarıyla, bağımlılıklarıyla güreşsin. 
 
Birşey ona sürpriz olsun. Günlerinden birgünü, bir pakete sarılı olsun. Açılınca, içinden hiç beklemediği güzel bir haber çıksın. Bu gün üçyüzaltmışbeş'' ten herhangi biri olsun. Öylesine bir pazartesi, arkaya kavuşturduğu ellerinde, unutulmaz bir salı saklasın. Öyle tahmini mümkün olmayan birşey olsun ki bu, hayatın zekasını anlatsın. 
 
Bir hayali gerçek olsun. Bir hayale gözünü yumsun. Peşinden koşup, onu sobelesin. Hayalini kendinden saklamasın. Bir çizgi filmde olduğunu, herşeyin mümkün olduğunu unutmasın. 
 
Bu duayı okusun. Kendi sesiyle duysun. Duası gerçek olsun. Her kelimesine şükretsin. Tek satırına nazar değmesin.
 
Amin. -Nil Karaibrahimgil

En Unlu Son Sozler

-Mozart: Olumun tadi dudaklarimda. Bu dunyadan olmayan birseyler hissediyorum.

-Karl Marx: Herkes disari ciksin! Son sozler yasarken soyleyecek cok sozu olmayan aptallar icindir.

-Jack Daniels: Lutfen son bir icki verin.

-Malcolm X: Kardeslerim lutfen burasi huzurun evidir.

-Bob Marley: Para hayati satin alamaz.

Kadinla Erkegin Farki

 - Bir insan saçının 3 kg. ağırlığı kaldırabileceğini,

- Uyluk kemiğinin betondan daha sert olduğunu,

- Bir penisin insanın başparmağının 3 katı olduğunu,

- Bir yiyeceğin ağızdan mideye 7 saniyede indiğini,

- Kadın kalbinin erkek kalbinden daha hızlı attığını,
 
- Bir insanın dengede durabilmesi için 300'den fazla kasının çalıştığını,

- Kadınların bu yazının tamamını okuduğunu,

- Erkeklerin ise hala başparmağına    bakmakta olduğunu,
  biliyor muydunuz :)

30 Ekim 2011 Pazar

Süpermodel Tanınmayacak Halde :)




Süpermodel Heidi Klum Las Vegas'da bulunan TAOgece klubünde gerçekleştirilen Cadılar Bayramı partisine giydiği kostümle gecenin yıldızı oldu. Geceye otopsi doktoru esliginde sedyede gelen Klum konsepte en uygun unlu unvanini aldi. (Aol)

'Bana Deli Türk Derlerdi'

Piyasaya yeni çıkan 'Spontan Mutluluk' adlı kitabın yazarı Dr. Andrew Weil meslektaşı Dünyaca ünlü Türk Doktor Mehmet Öz'le bir söyleşi yaptı. Aol.com sitesinde yayınlanan röportajın en ilginç kısımlarından bir derleme:

-Gün içinde duygusal dengeni korumak için ne gibi hileler yapıyorsun?

Mehmet Öz: Senin de bildiğin üzere ben geçmişte bu kadar sakin değildim. Bana eskiden 'Deli Türk' derlerdi. Herşeye hemen sinirlenirdim. Birçok spor aktivitesinden bu sinirim yüzünden atıldım. Sonra farkettim ki günün her saatinde bazı kararlar vermek zorunda kalmamak için hayatımda kalıcılığı sağlamam gerekiyordu. Hayatınıza şöyle bir bakın ve aslında vermek zorunda olmadığınız ama bir gün içinde aldığınız kararların ne kadar çok sayıda olduğunu keşfedin. Örneğin 'Kahvaltıda ne yiyeceğim? ya da 'İşten sonra ne yapacağım?' gibi sorular enerjimizi alır. Bana göre asıl önemli olan zaman yönetimi değil enerji yönetimidir. Eğer vermek zorunda olmadığım kararları vermeye çalışırsam enerji rezervim azalıyor ve böylece artık kötü kararlar vermeye başlıyorum. Sabah kalkıyorum ve 7 dakika yoga yapıyorum. Çevremizdeki şeyleri kontrol edemeyiz fakat bedenimizi kontrol edebiliriz. Gün içinde ne yapacağıma, ne yiyeceğime önceden karar verip bu rutini bozmuyorum böylece akşamüzeri saatlerine kadar enerjimi gereksiz kararlara harcamıyorum. Böylece o ana kadar içimde biriktirdiğim enerji asıl vermem gereken kararlarda daha mantıklı olmamı sağlıyor'.

Yardım Balosuna Böyle Geldi!

Oyuncu Jaime Winstone Sir Elton John'un evsahipliği yaptığı yardım balosuna giydiği kıyafetiyle damgasını vurdu.Her zaman giydiği tuhaf ve farklı kostümleriyle adından sıkça söz ettrien 26 yaşındaki Winstone İngiltere'de gerçekleşen yardım balosundaki görüntüsüyle dünya basınının ilgi odağı oldu. (Daily Mail)

Dev Patisini Bebeğe Uzattı!


ABD'de bir hayvanat bahçesinde küçük bir çocukla dev kaplan arasında yaşanan bu sevgi anı objektiflere böyle yansıdı. Kendisine ilgiyle bakan çocuğa kayıtsız kalamayan kaplan patisini çocuğun eline yapıştırırken bir taraftan da kafasını aralarındaki cama sürtmeye başladı. (Daily Mail)

Bar Hayaleti Yine Göründü

İngiltere'de bir pub'da yaşanan garip olaylar bir hayaletin varlığının kanıtı mı? Court Oak Pub çalışanları her sene Cadılar Bayramı'ndan önce yeni alınan şaraplardan bazılarının mahzende kırıldığını belirtirken Corky olarak bilinen hayaletin sevmediği şarapların servis edilmemesi için ortaya çıktığını belirtti. Bar müdavimleri 60 yaşlarında bir adam figürünün barda dolaştığını senelerdir anlatıp duruyor. Kafalardaki soru ise şu :'Bu Corky olabilir mi?' Daily Mail

Çalışmalarım